----------------------------------------

Dressuur_instructie

-----------------------------------------

Training en instructie

Training

De afgelopen jaren heeft Emma bewezen een paard op de juiste manier te kunnen opleiden voor het zware werk. Haar paarden zijn makkelijk na te rijden vanwege haar consequentheid en omdat de nadruk ligt op het gymnastiseren in plaats van de oefeningen.
U kunt uw paard voor korte of langere tijd laten rijden door Emma met de volgende mogelijkheden:

- Opleiden van groen tot de hoogste dressuurklasse
- Uitbrengen op wedstrijden van L tot en met Grand Prix niveau 
- Behalen van het sport- of IBOP predicaat voor uw merrie
- Jonge paarden klaarmaken voor PAVO, VSN, of Subli cup.
- Een bepaalde dressuuroefening aanleren
- Probleemgedrag corrigeren
- Paard doortrainen voor de verkoop
- Zadelmak maken

Dit kan bij u aan huis, maar voor optimaal resultaat is het praktischer om het paard bij Emma te stallen, zodat zij de volledige training op zich kan nemen. Op pensionstal de Vrijhoeve te Hazerswoude runt zij haar trainingsstal. Voor ieder paard is er elke dag alle aandacht en verzorging.

 

Instructie

Emma is een gedreven instructrice. Ze is cum laude geslaagd voor de Masterclass opleiding van NHB Deurne. Hiermee heeft zij een internationaal instructeursdiploma op zak en kan dus ook Engels- of Duitstalige ruiters coachen.
Daarnaast heeft zij jarenlange praktijkervaring in het begeleiden van combinaties van jong en oud. In de lessen van Emma staat de onafhankelijke houding en zit van de leerling bovenaan, daarna ligt de nadruk op het los maken van het paard en het consequent zijn in het geven van éénduidige hulpen.

Instructie

De lessen worden gegeven op Stal de Vrijhoeve te Hazerswoude-Dorp, waar de beschikking is over binnen- en buitenrijbanen met professioneel eb en Vloed systeem.
Voor les op een andere locatie is nog maar beperkt plek in de agenda!

Clinics

U kunt Emma boeken voor een dressuurclinic op locatie. Dit kan zijn in de vorm van een openbare training, een demonstratie met een van haar eigen paarden of het geven van gastlessen.
Voor tarieven stuurt u even een mailtje.

Horse Experience
Tijdens deze openbare les op de Zuid-Holland Horse Experience liet Emma zien hoe ze haar leerlinge Inge Broeken heeft voorbereid op de overstap  van de Lichte Tour naar de Grand Prix.