----------------------------------------

Dressuur_instructie

-----------------------------------------

Ga naar Nieuws uit 2019
Ga naar Nieuws uit 2017

Nieuws - 2018

23 dec – Karola arriveert op haar nieuwe adres

Na een lange vlucht plus enkele weken in quarantaine is de 3 jarige Karola dan eindelijk aangekomen in Los angeles. Haar nieuwe eigenaresse is dolgelukkig  en zal haar de eerste paar jaar door een professionele amazone laten rijden, zodat ze een goede opleiding krijgt.
Karola had het al meteen goed naar haar zin en kan wel wennen aan de prettoge temperaturen daar!

Karola
Vlak voor vertrek in het regenachtige Nederland

Karola
En hier in de californische zon


15 dec – Halve finale Subli Cup

Na een heel jaar strijden tijdens de kwalificatie wedstrijden was er dan eindelijk de halve finale. De vijftien beste 4-jarige dressuurpaarden van Nederland werden uitgenodigd om naar Harmelen te komen. De resultaten van de selecties tellen helaas niet meer mee. Er werd een vrije proef gereden en de top 5 plaatst zich voor de grote finale tijdens Jumping Amsterdam.
High Hope liep een fijne proef met veel harmonie en uitstraling, maar helaas werden zij dit keer op de zesde plek gezet en gaat Jumping Amsterdam aan ze voorbij.


13 dec – Hans verkocht naar Engeland

Na een samenwerking van meer dan 3 jaar is Hans vertrokken naar zijn nieuwe eigenaresse in Engeland. Het was mooi om hem van stoute puber te zien ontwikkelen naar een fijn dressuurpaard. Het ga je goed!!

Han Solo
Emma’s allereerste ritje op Hans in de longeercirkel in 2015

Han Solo
Drie jaar later!

Han Solo
Hans wordt elke dag vertroeteld op zijn nieuwe adres


29 nov – Kanjer zadelmak

Opnieuw een bruine Lord Leatherdale om zadelmak te maken. Dit keer een grote ruin uit een San Remo moeder. Hij was ietsje scherper dan zijn kleinere zusje, maar alles is helemaal volgens plan verlopen!


27 okt – Fotoshoot met Hans en Genius

Altijd leuk om te hebben! Professionele rij- en hoofdfoto’s. Dit keer kwam Danique Ackermans naar de Vrijhoeve om de 6 jr Han Solo op de foto te zetten en de 7 jr Genius. Het resultaat is prachtig!
Genius:

Genius

Genius

Genius

Hans:
Han Solo

Han Solo

Han Solo


22 okt – Leerlinge Ingrid Moerman wint kür op muziek ZZ-Zwaar

Bij de Kroo in het Zeeuwse Nieuw en St Joosland werd een nationale driedaagse subtop wedstrijd georganiseerd met internationale allure. Emma’s leerlinge Ingrid Moerman reed hier voor de tweede keer op ZZ-Zwaar niveau met haar springgefokte Guapomunde(v. Cantos). De eerste dag moesten zij nog even wennen aan de hele entourage, de tweede dag kregen ze de 4e prijs en in hun favoriete onderdeel, de kur op muziek reden zij op de laatste dag iedereen naar huis en wonnen met 66%!

Ingrid
Ingrid, Guapomunde en organisator Martin de Kroo

Ingrid
Link naar het artikel - klik hier


21 okt – VWF Prinsenstad dressuur

Zoals ieder jaar eind oktober ging er ook in 2018 een ritje naar Delft voor de eerste wedstrijd van de nieuwe jaargang. De knappe 3 jarige hengst van Sezuan x De Niro welke in juli nogal vermagerd in Nederland aankwam heeft goed gegeten de afgelopen maanden en is aan het uitgroeien tot een stoer dressuurpaard. Hij is pas een week of 4 zadelmak, maar toch al bevestigd genoeg om voor het eerst mee op concours te gaan. Als een ervaren wedstrijdpaard stond hij op de vrachtwagen en eenmaal aangekomen op de Prinsenstad liet hij zich super rijden en liep een nette proef. In galop had Emma wat te voorzichtig gereden, wat de score wel iets drukte. Al met al een super ervaring voor deze jonge hengst en voor Emma een fantastisch toekomstpaard!

Severo

Severo


23 sept – Subli Cup de Peelbergen

In Kronenberg stond de derde subli cup kwalificatie op het programma voor High Hope. Het was een zeer regenachtige dag, maar High Hope liep als een zonnetje en behaalde de tweede plaats met 82%

High Hope
Mooie woorden van de juryleden.


21 sept – stukje over High Hope in de hoefslag


Link naar het artikel - klik hier


18 sept – Karola Simone zadelmak

Sinds een aantal weken staat de 3-jarige voorlopig keur merrie Karola Simone in training om zadelmak gemaakt te worden. Ze is een dochter van Lord Leatherdale uit een Johnson x TCN Partout moeder. Deze Partout merrie was de volle zus van exquis Nadine. Ze komt dus uit een van de beste Nederlandse merrielijnen! Ze is daarnaast ook erg nuchter en laat zich makkelijk rijden. Doordat ze niet zo groot is, heeft ze best al veel balans. Eind November vertrekt ze naar haar eigenaren in de USA.

Karola


15 en 16 sept – High Hope prolongeert titel Pluvinel Talent van het jaar!!

Een fantastische ervaring tijdens het Pluvinel weekend in Maren-Kessel. Op zaterdag won High Hope de voorronde met een nieuw PR van maar liefst 89.5 punten!! Hierdoor mocht zij op zondag terugkomen voor de finale, welke bestond uit het overrijden door gastamazone Joyce Lenaerts.
Met alleen maar hoge cijfers werd zij ook dit jaar weer verkozen tot de beste 4 jarige!!
Nieuw dit jaar was de verkiezing voor ruitertalent van het jaar waarbij beoordeeld werd op houding en zit, harmonie, functionaliteit van de hulpen, ruitergevoel en potentie. Deze titel wist Emma te winnen met 88 punten!
Met het behalen van deze twee titels werden Emma en High Hope werkelijk overladen met cadeaus; zij worden een jaar lang gesponsord door voermerk Höveler, wat betekent dat zij een jaar lang gratis voer leveren, een jaar lang les van Theo Hanzon en een mooie nieuwe outfit voor zowel Emma als High Hope. Daarnaast nog een mooie statiedeken van veulenveiling Maren-Kessel en een waardebon voor een make-over voor je Kep.

High Hope
tijdens de voorronde op zaterdag

High Hope
de ereronde was een feestje!


1 sept  - Hippiade 2018

Dit jaar kwam Emma met twee paarden aan de start op de Nederlandse Kampioenschappen. Als eerst was het de beurt aan de pas 4 jarige High Hope voor een L2 proef op gras. Ze voelde heel stabiel en liep naar een prachtige tweede plaats van de dertig deelnemers, waarmee ze zich plaatste voor de grote finale op zaterdag.
Genius was iets minder goed bij de les en blees de hele proef schreeuwen naar High Hope, waardoor er een aantal grote spanningsfouten in de proef slopen.
De finale met High Hope verliep spectaculair. Doordat pal naast de ring een trekker startte om te slepen en sproeien zette zij de mega turbo aan! Hierdoor kreeg zij negens voor de basisgangen, maar lukte het Emma niet om haar stil te laten staan tijdens het groeten en voor het achterwaarts gaan, waarvoor onvoldoendes op het protocol verschenen. Uiteindelijk behaalden zij een hele mooie 4e plaats van heel Nederland!

Kodessa

Genius


21 aug – Foxy Lady verkocht

Ze blijft voorlopig nog een hele poos in training, maar officieel is de bloedmooie 4 jr merrie van Fürst Romancier verkocht naar Zwitserland. Pas in 2019 zal zij naar haar nieuwe eigenaresse gaan.

Kodessa

Foxy Lady


11 augustus – twee maal reserve kampioen

Na de kringkampioenschappen volgen de regiokampioenschappen waar de gehele provincie Zuid-Holland strijdt om kampioenstitels en tickets voor de Nederlandse Kampioenschappen. Het lukte Emma dit jaar om zowel met High Hope in de klasse L2 als Genius in de klasse Z2 het reservekampioenschap in de wacht te slepen en daarmee zijn ook beide paarden geplaatst voor het NK.

Kodessa


29 juli – Onori Team Challenge tijdens NK Subtop

Als invaller reed Emma mee in Ermelo voor de het team van Royal de Gruijter. Samen met Genius liet zij een fijne proef zien en scoorden 70% Dit betekende de derde prijs plus een ereronde in het hoofdstadion samen met haar teamgenoten!

Kodessa17 juli – nieuw paard uit Zweden

Na 3 jaar wachten kwam hij dan eeeeeindelijk naar Nederland. De super sympathieke zwarte hengst van Sezuan x De Niro. Helaas heeft hij niet genoeg te eten gehad op het adres waar hij in de opfok stond , dus het is eerste zaak om hem op gewicht te krijgen en daarna rustig aan zadelmak te maken.

Kodessa
Als veulen van 5 maanden oud was hij al onweerstaanbaar knap!


11 juli – Ster predikaat voor Kodessa

Op de stamboekkeuring in Alblasserdam bracht Emma de 3 jarige merrie Kodessa voor. Zij is een dochter van Governor uit een Jet Set D moeder. Zij werd ster verklaard en daarmee uitgenodigd voor de Centrale Keuring te Rotterdam. In de tussentijd zal Emma haar zadelmak maken.

Kodessa


5 juli – Ishemdit verkocht

De 5 jarige ruin van Desperado x Goodtimes is het allerliefste paard op de hele aardbol en vormt een supermooie combinatie met zijn nieuwe eigenaresse; een klein 14 jarig meisje uit Spanje. Ishemdit heeft inmiddels de reis naar Madrid goed doorstaan en is al helemaal gesetteld op zijn nieuwe adres.

Ishemdit


30 juni – Met twee paarden kringkampioen!

High Hope was onverslaanbaar in Waddinxveen en liep naar 74.5% in haar allereerste L2 proeven ooit! De juryleden waren lovend over de harmonie en de rijtechniek. Hiermee verdiende zij de titel kringkampioen kring Noord, Rijn en Gouwe.

High Hope

In de avond was het de beurt aan Genius. Hij voelde een beetje moe aan zo kort na het CHIO en het was ook nogal warm, maar het was toch nog goed genoeg . Vorig jaar werd hij al kampioen in het Z1 en dit jaar dus de titel in het Z2!!

Genius


24 juni – CHIO rotterdam 2018

Het was weer een fantastische ervaring om deel te mogen nemen aan het CHIO Rotterdam in de CHIO Zuid-Holland Cup. Voor het derde jaar op rij was Emma geselecteerd voor Team de Prinsenhofruiters met haar grote betrouwbare Genius. Dit jaar reden zij in de klasse Z2 een hele mooie proef, met helaas een blooper in de vliegende wissel van contra naar contra galop tijdens de slangenvolte. Met een score  van 69,362 % reden zij naar een 4e plaats van de klasse Z2 en een 8e plaats van alle deelnemers in totaal. Het team van de Prinsenhofruiters behaalde evenals vorig jaar een vierde plaats.
Zeeuwse topfotograaf Leanjo de Koster van Digishots maakte weer prachtige foto’s!

Genius


12 juni – La Marelle verkocht

De grote blonde Sezuan merrie uit Zweden werd gekeurd en meteen door Emma op haar nieuwe adres afgeleverd. Zij zal haar carrière voortzetten onder een internationale grand prix amazone.

Marelle


10 juni – 4e plaats voor High Hope in Subli Etten-Leur

Opnieuw een reis naar Etten-Leur, maar dit keer zonder autopech! High Hope had flink de turbo aan staan en leek zelfs wat onder de indruk van de entourage, iets wat zij tot nu toe nog niet eerder had.
Helaas ging het aanspringen in galop mis, maar verder was het een nette proef, welke goed was voor de gedeelde 4e plaats met 79.0 punten bij de 4 jarigen.

High Hope

High Hope


9 juni – Kenzo Zadelmak

Een klein kanonnetje van Desperado x Uptown x Elcaro. Hij heeft graag de turbo aan, maar leert langzaam aan zijn energie beter te doseren. Inmiddels is hij ver genoeg om gereden te worden en binnenkort komt zijn eigenaresse hem voor het eerst rijden!

Kenzo

Kenzo


8 juni – Han Solo maakt Z1 debuut tijdens dressage@Blom

Wat een mooie wedstrijddag had moeten worden met het debuut van Han Solo in de klasse Z1 in het vooruitzicht werd een regelrechte ramp!
Na een uur file Op de A16 kreeg de vrachtwagen ook nog een klapband en het wachten op een bergingswagen en vervolgens de wegenwacht duurt errrrg lang als je op wedstrijd moet.
Door alle pech kwam Emma 2 uur later dan gepland aan op de prachtige locatie in Etten-Leur , waardoor de hele eerste proef al was afgelopen en er nog ongeveer 2 minuten tijd was om voor de tweede proef los te rijden. Lieve Hans deed zijn uiterste best maar was uiteraard nog niet goed opgewarmd om een top proef te lopen. Het werd een middenmootje en Hans krijgt vast een andere keer wel een eerlijke kans om zijn talenten in de ring te laten zien.

Han Solo

Han Solo
Han Solo M (Cadans x Negro) Dressage@Blom Etten-Leur


7 juni – Avondwedstrijd in Delft

De Delftse zomerconcoursen duren nog steeds voort. Nadat vorige week woensdag werd begonnen  met de Subli cup was het vanavond Genius die 2 proeven in het Z2 mocht lopen. Helaas was de chauffeur in de eerste proef niet zo goed bij de les, waardoor een aantal slingertjes ontstonden. De tweede proef was alweer iets beter. Uiteindelijk werden zij tweede met 228.5 en eerste met 233 punten. Dit betekende een spectaculaire ereronde!!!

Zomerconcours


3 juni – La marelle zadelmak

De volle zus van Salvador is alweer een aantal weken in Nederland en na een periode van training aan de longe was ze klaar om gereden te worden. Ze gaf meteen een fantastisch gevoel onder het zadel en liet zich erg gemakkelijk rondsturen. Veel balans en buiging in de gewrichten. Opnieuw een top paard van deze Zweedse fokkers!

La Marelle
Sezuan x Sandro Hit x Donnerhall x Classiker

La Marelle


31 mei – artikel in BIT Magazine

Voor een artikel over de aanschaf en opvoeding van jonge paarden werd Emma een aantal vragen gesteld door BIT Magazine:

Bit Magazine

https://www.bitmagazine.nl/instructie/tips-voor-jonge-paarden/94130/


30 mei – High Hope wint Subli cup in Delft

Met een fantastische score van 80.6 punten werd de Zweedse wondermerrie High Hope gekroond tot winnares van de Subli Cup in Delft. Ze was bijna 2 maanden niet mee geweest en had er enorm veel zin in! Dit uitte zich in een expressief draf en galop stuk! De Jury was enorm van haar gecharmeerd en hadden van de proef genoten.
In de media:

Hoefslag

https://www.dehoefslag.nl/laatste-nieuws/dressuur/emma-hooven-high-hope-is-wonderkind.html

Horses NL

https://www.horses.nl/sport/emma-van-den-hooven-stuurt-sezuan-dochter-naar-8060/

High Hope
HH tijdens de proef

Foxy Lady
Foxy Lady mocht dit keer de prijsuitreiking lopen.

Salvador
Heel speciaal was dat Geert-Jan Raateland op de tweede plaats eindigde met Sezuan zoon Salvador, welke hij vorig jaar bij Emma heeft gekocht. Met een mooie 80.4 punten waren de eerste en tweede plaats voor de fokproducten van Caflin AB uit Zweden, waar Emma inmiddels al meer dan 4 jaar mee samenwerkt.


21 mei – Genius wint opnieuw voorronde CHIO Zuid Holland cup

Tijdens het Pinksterweekend werden zoals elk jaar de selectierondes verreden voor de Zuid-Holland cup op het CHIO Rotterdam. Er hadden zich 37 verenigingen ingeschreven en slechts zeven van hen kregen een felbegeerde startplek. Er zijn ook individuele prijzen te winnen en met een wedstrijd die over 2 dagen verdeeld is zijn de rubrieken altijd erg groot. Vorig jaar wist Emma hier met Genius het Z1 te winnen en dit jaar stonden zij opnieuw bovenaan in het Z2!! Een bijzondere prestatie.
Het team van de Prinsenhofruiters bestond verder uit:
Parel van Rooijen en Sylvia de Bode in het M1 en Caroline Buizer in het Z1. Sylvia behaalde de 10e prijs in het M1 en Caroline de vierde prijs in het Z1. Mede door de winst van Emma en Genius is Team Prinsenhof op een vierde plek geëindigd en daarmee ruimschoots door naar CHIO Rotterdam!
De zusjes Kirstin en Alexandra van der Peijl die beiden bij Emma trainen zijn dankzij de monsterscore van Kirstin in het M2 ook geplaatst voor het CHIO met hun team van Rv de Bliss.

Zuid Holland Cup
Emma, Parel, Sylvia en Caroline klaar voor het CHIO!

Zuid Holland Cup


29 april – Genius wint Amalia Concours

Het Amalia concours wordt ieder jaar eind april georganiseerd door de rijvereniging waar Emma lid van is; de Prinsenhofruiters uit Hazerswoude-Dorp. Er zijn vele extra prijzen te winnen en dat maakt dat deze wedstrijd vaak al weken van te voren vol is. Voor vier leden van de Prinsenhof die in de klassen M1-ZZL aan de start komen is er ook nog een teamplek te behalen voor de CHIO Rotterdam Zuid-Holland cup.
Dit is natuurlijk waar Emma voor ging.. Het was voor Genius zijn debuut in de klasse Z2, maar dat weerhield hem er niet van om meteen de eerste proef te winnen met 237,5 punten! De tweede proef werd hij derde omdat Emma te veel de turbo aan had ging het bij het binnenkomen en de eerste drafverruiming even mis. Op dag twee wonnen zij beide Z2 proeven met opnieuw prachtige scores. Door deze prestaties mocht Emma tweemaal de dagprijs ophalen en uiteindelijk ook de overall prijs voor het hele weekend. Het mooiste was dat zij met Genius voor de derde maal op rij is opgenomen in het CHIO team dat met Pinksteren gaat strijden om een ticket voor CHIO Rotterdam.
Nog een fantastische prestatie kwam van leerlinge Ingrid Moerman die met Guapomunde de kür op muziek dik wist te winnen met ruim 71%.

Amalia


2 april – HH vierde in Finale Horsefood

Na haar grandioze overwinning in Aalsmeer werd HH uitgenodigd voor de grote finale in Berkel-Enschot waar de beste 4 jarigen van heel Nederland bij elkaar kwamen. Hier wist zij een mooie 4e plaats te behalen met 80.9 punten!

High Hope


22 maart – Kahlua zadelmak

Op 1 maart kwam deze 3 jarige merrie van Negro x Vivaldi x Samba Hit uit de opfok van Stal de Vrijhoeve en 3 weken later kon Emma haar al makkelijk rondsturen. Een fijne bewerkbare merrie met de juiste instelling!

Kahlua
Emma ondersteboven op Kahlua terwijl groom Pien de merrie vasthoudt

Kahlua


17 maart – Horsefood Han Solo M

Nadat Hans anderhalf jaar door zijn eigenaresse werd gereden is hij nu weer terug in training bij Emma. Dus werd het wel weer eens tijd voor een leuke wedstrijd en namen we hem mee naar Berkel-Enschot voor de nieuwe zes jarigen rubriek van de Horsefood dressuur talent. Het niveau bij de zesjarigen was hoog en er worden oefeningen op Z2 niveau gevraagd. Hans deed zijn uiterste best en behaalde een zesde plaats met 75%.

Han Solo

Han Solo


6 maart – Inge Broeken wint Grand Prix debuut!

Op de super mooi aangeklede subtop wedstrijd in Bathmen was het dan eindelijk zo ver! Na een aantal keren inter ll gestart te hebben mocht ze dan nu eindelijk haar eerste Grand Prix proef rijden.
Het was toch nog wel heel spannend om te doen  en Cavendish kreeg het eerste rondje een beetje last van plankenkoorts in deze heftige entourage. Maar Inge wist het handig op te lossen en reed haar proef uit. Dit bleek later genoeg te zijn om de rubriek te winnen en daarna volgde een stoere ereronde!

Horsefood


3 maart – High Hope oppermachtig in Horsefood Dressuur Talent

Met een fantastische score van maar liefst 87 punten werd onze top merrie High Hope gehuldigd als winnares van de Horsefood Dressuur Talent te Aalsmeer. Voor de draf, galop, gedragenheid&souplesse en algemene indruk kreeg zij negens en voor stap en exterieur achten. De jury was lyrisch over haar kwaliteit en nodigde de combinatie uit voor deelname aan de finale op 2 april te Berkel-Enschot.

Horsefood


18 februari – Hengstschau Duitsland

Op het hoofdkwartier van het Oldenburger stamboek in Vechta werd de Zweedse fokker Lise Dyröd van Caflin AB Dressage Horse Breeding gehuldigd voor de prestaties van haar wondermerrie High Hope op de merrie test in juni 2017. Als amazone was Emma ook uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. Het was een leuke middag gevuld met hengstenshows van 5 verschillende stoeterijen.

Hengstshau
Alle fokkers die door Gestüt Peterhof werden gehuldigd kregen een mooie foto mee.


3 februari – Inge broeken wint weer!

De fanatieke amazone en haar knappe zwarte Cavendish flikken het opnieuw; op de subtopwedstrijd te Barsingerhorn mochten zij het oranje lint ophalen in de gecombineerde rubriek Inter ll/Grand Prix.
Het was een nette proef en voor het eerst kwamen nu ook de eners goed uit de verf.
Nu deze combinatie wat meer gewend is aan dit niveau kan er in de training gewerkt worden aan nog meer expressie in de piaffe en passage onderdelen.

Cavendish
Pirouettes zijn een specialiteit van Cavendish.


22 januari – Onder het mes

Ruim tien jaar geleden brak Emma haar been toen een jong paard tijdens het uitstappen over zijn eigen voorvoeten struikelde en daarbij dwars door de omheining van de buitenbaan naar beneden viel in een naastgelegen greppel. Er werden toen een plaat en 6 schroeven op haar kuitbeen geplaatst. Iedere winter kreeg zij hier meer en meer last van, waardoor nu toch het moment was gekomen om het materiaal te laten verwijderen. Nu volgt hopelijk een voorspoedig herstel, zodat zij snel weer te paard kan!

Emma
Voor

Emma
Het potje met de plaat en schroeven werd na de operatie mee gegeven


10 januari – Jaydonaé op transport naar Zweden

In de avond kwam de grote vrachtwagen van Marcel Jordan transport het erf op rijden. De jonge schimmel ruin van El Capone mocht aan zijn lange reis beginnen.  De chauffeur hield ons en de nieuwe eigenaren keurig op de hoogte van de vorderingen. Na enkele dagen kwam hij super fit aan op zijn gigantische nieuwe stal en al gauw kon zijn nieuwe amazone met hem aan de slag! Wij wensen zijn iedereen heel veel succes en plezier met dit leuke paard!!

Jaydonae
Vlak voor vertrek vanuit Hazerswoude

Jaydonae
Op zijn nieuwe adres in de Zweedse sneeuw


6 januari – Leerlinge wint Intermediaire ll te Lisse

De eerste wedstrijd van het jaar was voor leerlinge Inge Broeken met haar black beauty Cavendish. Zij kwamen aan de start op de subtop wedstrijd te Lisse in de Zware Tour en reden voor de tweede keer ooit een Inter ll proef.  De eerste keer werd het startbewijs voor de Grand Prix al meteen behaald, maar omdat het toen meer overleven was dan wedstrijd rijden, werd besloten om niet direct de overstap te maken. Dit pakte goed uit! Veel bewuster en met tien keer meer controle reed Inge de baan door. Hiermee wonnen zij hun rubriek!

Cavendish