----------------------------------------

Dressuur_instructie

-----------------------------------------

Ga naar Nieuws uit 2018
Ga naar Nieuws uit 2016

Nieuws - 2017

9 december – High Hope wint Pluvinel Jong Talent 2017!

Op deze winterse decemberdag met zelfs een paar sneeuwbuien voelde de Zweeds gefokte merrie zich helemaal in haar element. Ze mocht mee naar Maren-Kessel voor  een gooi naar de titel Pluvinel Jong Talent 2017. Na een keurige verrichting kreeg ze supermooi commentaar van juryleden Gert-Jan van Olst en Theo Hanzon. Haar cijferlijst was imponerend met meerdere negens en de score van 84.5 punten bleek uiteindelijk genoeg voor de winst! Daarna werd Emma gevraagd nog te blijven tot na de finale van de vier jarigen omdat High Hope kans maakte op de prijs voor hoogste dagscore. En ja hoor ook die sleepte ze in de binnen!
Kijk en geniet van de prachtige foto’s gemaakt door Equigeniek fotografie:

HH

HH

HH

Tijdens de ereronde liet zij haar kwaliteiten nog eens extra zien!!

HH

HH

HH

HH


29 nov – Jaydonae verkocht

Sinds enkele weken staat de sympathieke schimmel ruin Jaydonae(El Capone x Junior) in training om zadelmak te maken en te daarna te verkopen. Hij was echter al verkocht voordat hij goed en wel gereden was, maar blijft nu nog een maand bij Emma in training om iets meer bij te leren en daarna zal hij verhuizen naar zijn nieuwe stal in het Zuiden van Zweden!

Jaydonae
De tweede keer ooit dat er iemand op zat

Jaydonae
Eerste keer in de grote rijbaan!


4 november – Grand Prix startbewijs voor Inge Broeken en Cavendish!!

Een leven lang had Inge Broeken zich op dit moment verheugd en nu was het eindelijk zo ver; de allereerste keer Zware Tour met haar toppaard Cavendish. De afgelopen anderhalf jaar heeft deze combinatie zich onder begeleiding van Emma gigantisch ontwikkeld. Met steeds in het achterhoofd de wens om ooit grand prix te rijden ging Inge keihard aan de slag om alles wat ze leerde volledig onder de knie te krijgen. Waar zij eerst dacht nooit meer dan vier eners achter elkaar te kunnen springen werden dat er uiteindelijke toch gewoon vijftien! En zo groeiden zij en haar 10-jarige Lord Leatherdale zoon er samen in. In Wormerveer reden zij een proef met nog een paar fouten teveel, maar wisten toch het felbegeerde startbewijs binnen te slepen!


22 oktober – Regiofinale herfstmeeting

Een week na de voorrondes van de herfstmeeting werd de finale voor heel Zuid-Holland georganiseerd.
Genius liet zich hier weer van zijn beste kant zien en won wederom met overmacht de Z rubriek, dit keer met 72.21%

Genius
De geweldige uitgestrekte galop leverde nét geen negen op dit keer. Maar wel een 8.5!

Het team van de Prinsenhofruiters behaalde net als vorig jaar in de finale een tweede plaats van de 18 deelnemende verenigingen. Manege de prinsenstad in delft maakte zoals altijd een flink spektakel van de prijsuitreiking en de prijswinnaars mochten weer een lekkere taart mee naar huis nemen.

Herfstmeeting


17 oktober - Jake verkocht naar Engeland

De knappe drie jarige Apache zoon gaat zijn carrière voortzetten onder een Britse amazone. Nadat Emma hem als hengst had zadelmak gemaakt werd uiteindelijk toch besloten om hem te ruinen.
Dit maakte zijn leven op een grote stal toch een stuk makkelijker en ook straks als wedstrijdpaard zitten de hormonen hem niet meer in de weg.  Hij heeft zich in de training goed ontwikkeld en is erg licht te rijden . Daarnaast is hij ook een erg gezellig paard om op stal te hebben. Wij wensen de nieuwe eigenaren heel veel plezier en succes met hem!

Jake
Emma en Jake toen hij net een weekje zadelmak was

Jake
Hilarische momenten als hij er even een poosje bij ging zitten in zijn zebra pak


15 oktober - Herfstmeeting

Weer een leuke teamwedstrijd voor de Prinsenhofruiters! Emma won met haar Genius de klasse Z1 met een prachtige score  van 71.5% en teamlid Annemieke Buizer werd tweede met haar mooie schimmelmerrie Givenchy met 70%. Haar zusje Caroline pakte eveneens een tweede plek in, maar dan de klasse M2 met 65% en nieuw in het team dit keer was Merel Verkade met haar grote ruin Bennetton; zij wonnen de klasse Z2 met 67%
Hiermee is team Prinsenhof geselecteerd voor de regiofinale van de herfstmeeting te Delft aanstaand weekend!!

Herfstmeeting
VLNR: Merel, Caroline, Annemieke en Emma


14 oktober - VWF prinsenstad dressuur

De 3 jarigen wedstrijd waar Emma ieder jaar aan meedoet verliep deze keer zeer succesvol.
Dit jaar mochten Foxy Lady (Furst Romancier x Don Federico) en High Hope (Sezuan x Quaterback) mee.
Altijd leuk om de nieuwe jaargang voor het eerst op concours te zien en deze twee merries hebben zich zowel op de wagen als op het wedstrijdterrein en in de ring echt voorbeeldig gedragen.
Eerst was Foxy Lady aan de beurt en deze bloedmooie merrie kwam de baan binnen met een prachtige zelfhouding en veel afdruk in draf. De galop was iets haastiger dan wij thuis van haar gewend zijn, maar in stap liet zij zich weer maximaal zien met grote zuivere passen die door haar hele lijf swingen. De score kwam uit op 107 punten.

Foxy Lady

Foxy Lady

Daarna mocht de Zweedse prinses High Hope de baan in en liep onverstoorbaar haar verrichting. In alle drie de gangen overtuigt ze met haar bergopwaartse silhouet en super techniek over de benen.
Ze werd door de jury beloond met 115 punten en een tiende prijs van ruim tachtig(!) 3 jarige dressuurpaarden!

High Hope

High Hope


1 september - Hippiade

Het NK was de eerste wedstrijd voor Emma met haar eigen paard in haar eigen vrachtwagen!
Zij reed een nette proef zonder fouten, die misschien wat meer spectaculair had mogen zijn.
Twee juryleden plaatsten  haar op een 5e en 9e plaats in een rubriek van 32 deelnemers. Helaas zag het derde jurylid alleen maar zesjes en een 22ste plek, waardoor de finale net gemist werd.
Gelukkig nog een mooie foto en een fijn gevoel over de proef.

Genius

Ingrid Moerman beleefde met haar stoere Guapomunde haar eerste NK. Ze heeft enorm genoten van haar proef en behaalde een keurige elfde plaats.

Guapo

Sellinia Kessels kwam een dag later in actie in de klasse B. Zij reden een aardig proefje, maar met net iets minder allure dan op de regiokampioenschappen. Uiteindelijk werd een 15e plaats behaald.

Sellinia


28 augustus - Vrachtwagen

Eindelijk kwam voor Emma een meisjesdroom uit! Haar eigen paardenvrachtwagen!! Na op verschillende stallen gewerkt  te hebben waar altijd een tweepaards wagen aanwezig was om mee op pad te gaan is het nu een mijlpaal om als zelfstandig ondernemer ook over veilig eigen vervoer te beschikken! Een mooie Mercedes met een opbouw van Nuyts.

Vrachtwagen


21 augustus - Don Unique verkocht

Na het zien van de video kwam topruiter Geert-Jan Raateland de 3 jarige vosruin van Sezuan uitproberen en was er gelijk weg van. Ze passen elkaar perfect en gaan een mooie toekomst tegemoet!
Don Unique gaat vanaf nu door het leven als Salvador.

DonUnique
Proef rit op de Vrijhoeve

Don Unique
En thuis op zijn nieuwe adres had hij het gelijk naar zijn zin!


12 augustus - regiokampioenschappen Zuid Holland

Zoals ieder jaar werd ook in 2017 het outdoor kampioenschap dressuur van de provincie Zuid-Holland gehouden in Heerjansdam. Emma selecteerde zich hiervoor met haar Genius in de klasse Z1 en daarnaast waren nog vijf leerlingen  geplaatst.
Het werd een lange regenachtige dag, waarbij iedereen van ‘Team Emma’ de finale wist te halen!
Helaas betekende dit wel dat de paarden uiteindelijk 12 uur lang op de wagen hebben moeten staan. Dit zou in het kader van dierenwelzijn best de helft mogen worden, of stel aan de finalisten een box ter beschikking.

Regiokampioenschap

De beste prestatie kwam van Sellina Kessels die met Gotina reservekampioen werd in de klasse B en hiermee ook het felbegeerde startbewijs voor de hippiade binnensleepte.
Ook een ticket voor het NK was er voor Ingrid Moerman en Guapomunde in de klasse M2. Met een mooie 6e plaats wisten zij zich ruim te kwalificeren.
Emma behaalde zelf een 5e plaats in de eindstand en mag hiermee dus ook deelnemen in Ermelo op 1 september. In dezelfde klasse reed leerlinge Lisa Komp voor het eerst in haar leven een regiokampioenschap. Het behalen van de finale was dus al helemaal geweldig, maar helaas kregen zij in deze proef een miscommunicatie, waardoor zij uiteindelijk net op de 9e plek eindigde in een klasse waar acht tickets voor het NK te winnen waren.
Dezelfde ondankbare plaats in de eindstand was er voor Jill Rövekamp en haar iolitas in de klasse L1. Na een 3e plek in de ochtendproef was haar pas 4 jarige paard toch wat leeg in de finale. In de toekomst is dit zeker een combinatie om rekening mee te houden!
Anton van Reedt Dortland heeft met zijn Calypsowald gestreden om zich te plaatsen voor de kür op muziek in een zz-licht rubriek met zware concurrentie. Een feestje toen bekend werd dat hij erbij zat en de uiteindelijke 2e reserve plek was helemaal prima!


8 augustus – Jan verkocht

Ook een nieuwe toekomst voor de superknappe vierjarige koffievos Ivanhoe TC (Belissimo x Havidoff x Doruto) die op stal Jan werd genoemd. Hij is naar een jonge Engelse dressuuramazone gegaan die hem verder gaat opleiden voor een carrière in de dressuursport.

Ivanhoe
De dag voor vertrek naar Engeland werd Jan nog gereden door de Spaanse junioren amazone Marta Bada die bij Emma op bezoek was


31 juli – Haka M verkocht naar Italië

De talentvolle zwarte vijfjarige ruin Haka M(Cadans x UB40) heeft een korte opleiding gehad op dressuurstal van den Hooven en kon daarna worden aangeboden. Eerst leek het erop dat hij naar Frankrijk zou gaan, maar het werd toch een Italiaanse ruiter die hem kocht. Wij wensen hem heel veel plezier inde toekomst met dit onwijs fijne paard!

Haka
Emma en Haka M. in de fijne buitenbaan van Stal de Vrijhoeve


29 juli – Foxy Lady zadelmak

Een prachtige donkerbruine merrie in eigendom van Stal de Vrijhoeve en RD Horses is de afgelopen maand door Emma zadelmak gemaakt. De dochter van Fürst Romancier x Don Frederico liet zich al meteen fijn rondsturen  tijdens haar eerste drafpassen onder het zadel. Opvallend is dat ze direct goed aan het been was en dat ze al gelijk onder het zadel groot kan stappen. De meeste 3 jarigen hebben hier een aantal weken voor nodig, maar Foxy stond meteen aan!

Foxy Lady


25 juni – CHIO Rotterdam!

Dit jaar mochten Emma en Genius weer aan de start verschijnen van het prachtige CHIO Rotterdam. Haar team van Prinsenhofruiters was er helemaal klaar voor en er werd goed gepresteerd. Na een zesde plaats in de voorrondes wist iedereen dat ze alles op alles moesten zetten voor een plek in die felbegeerde top drie.
In de ochtend kwamen in de klasse M1 Nayla en Caroline aan de start die respectievelijk 66 en 69% bij elkaar reden, prachtige scores waarmee het team in de tussenstand op een tweede plaats stond.
In de middag reden Emma en Annemieke beiden een Z1 proef die goed was voor resp. 67 en 66% erbij en toen kon het hoofdrekenen gaan beginnen! Tot op het laatste moment bleef het spannend en stonden ze nog steeds in de top 3…
Helaas kwam precies de allerlaatste combinatie er nog overheen en belandde team Prinsenhof met een verschil van slechts een paar tiende procent op de vierde plaats. Even balen, maar gelukkig hebben we de foto’s nog!

Genius

Genius

Genius


18 juni – Genius Kringkampioen met monsterscore !!

In Waddinxveen werden op een heerlijke zomerdag de kampioenschappen gehouden van kring Noord, Rijn en Gouwe.  Emma kwam met Genius (Romanov x Don Schufro) aan de start in de klasse Z1 en moest zich in de top zes rijden om een ticket voor de Zuid-Hollandse kampioenschappen te bemachtigen. Dit werd ruimschoots bereikt, want tijdens een spannende prijsuitreiking werden zij naar voren geroepen als Kringkampioen Z1 met maar liefst 252.5 punten = 74.26% in de eerste proef en 233(68.53%) in de tweede proef!!!

Genius
Opperste concentratie

Genius


17 juni – Alle leerlingen door naar regio kampioenschappen

Evenals afgelopen winter hebben alle leerlingen van ‘Team Emma’ zich gekwalificeerd voor de regio kampioenschappen van Zuid-Holland.
In de klasse B werd Sellina Kessels reserve kampioen met Gotina met slechts 1.5 punt achterstand op de nummer 1! Daarnaast zijn zij ook meteen L1 startgerechtigd.
Jill Rövekamp werd ook reservekampioen, maar dan in de klasse L1 en zat met 0.5 punt achter de nummer 1 nog dichterbij de winst! Ook zij zijn nu startgerechtigd in een klasse hoger.

De M2 was een prooi voor Ingrid Moerman met Guapomunde. Zij wisten de eerste proef overtuigend te winnen met een topscore van 216 punten, maar helaas werd Guapomunde in de tweede proef iets te onstuimig waardoor de score uit kwam op 185.5 punten. Uiteindelijk werden ze overall derde en zijn ze officieel Z startgerechtigd! Voor Ingrid een moment waar ze al heel lang naar uit keek. Volgens traditie zal zij nu in de sloot worden gegooid door haar stalgenoten om deze mijlpaal te vieren.

Leerlingen
Links Ingrid Moerman met haar derde prijs!

Anton
In de klasse ZZL was het Anton van Reedt Dortland met zijn Florencio ruin Calypsowald die zich kwalificeerde voor de regio kampioenschappen middels een 5e plaats.


11 juni – Clinic Zuid-Holland Horse Experience

Door het  Jong KNHS Zuid Holland werd een nieuw evenement georganiseerd in Heerjansdam voor alle jeugdleden van de hippische sportbond in deze regio. Er werden clinics gegeven in alle takken van de paardensport. Emma was gevraagd om een openbare les te verzorgen samen met haar leerlinge Inge Broeken. Er werd uitleg gegeven over de opbouw van het losrijden van Lichte Tour paard Cavendish (Lord Leatherdale x Sandro Hit) om daarna te laten zien hoe er naar de overstap richting de Grand-Prix toegewerkt wordt.

Clinic


8 juni – Stutenleistungsprüfung in Vechta

De Zweeds gefokte merrie High Hope (Sezuan x Quaterback x Roadster) had vandaag een drukke dag. Na een reis van vier en een half uur moest ze op voor haar merrietest van het Oldenburger stamboek. Hierbij worden de driejarige paarden eerst aan de hand gepresenteerd in stap en draf, daarna vrij bewegen, vrij springen, proef onder het zadel en vervolgens nog overgereden door een testruiter. Ze liet zich fantastisch zien en wist ook onder het zadel te overtuigen. Dit werd uiteindelijk beloond met de hoogst haalbare premie, de Hauptprämie!

High Hope

High Hope


5 juni – Genius wint CHIO Rotterdam voorronde!

Na een overtuigende  proef wisten Emma en haar stoere Genius het Z1 op hun naam te schrijven.  Met een score van 71.62% stonden zij dik twee procent los van de nummer 2 in een groep van maar liefst 36 deelnemers. Deze wedstrijd was de voorronde voor de CHIO Zuid-Holland cup waarbij er 40 rijverenigingen aan de start kwamen om een startplek te veroveren tijdens CHIO Rotterdam. Ieder team bestaat uit twee M en twee Z combinaties. Voor team Prinsenhofruiters kwam dit jaar wederom Annemieke Buizer aan de start met haar schimmelmerrie Givenchy in de klasse Z1. Nieuw in het team zijn haar zusje Caroline Buizer met Be Fair en Emma’s leerlinge Nayla van Nieuwenhuizen met Loreen, beiden in de klasse M1.

Na een lang en spannend Pinksterweekend waarin diverse voorberekeningen werden gedaan bleek dat Team Prinsenhof zich ook dit jaar weer heeft weten te plaatsen voor het CHIO Rotterdam!!

Genius
Genius tijdens zijn mega uitgestrekte galop!


27 mei – Absolute topscore voor Jill Rövekamp en iolitas

Het was dit jaar een warm Hemelvaartconcours op stal de Vrijhoeve. Dat bleek voor Jill en haar knappe zwarte iolitas geen enkele belemmering om een mega L1 proef te rijden en maar liefst 227.5 punten te scoren!! Hiermee pakten zij ruimschoots de overwinning. De overige proeven van dit 3-daagse concours reed zij zich ook iedere keer in de prijzen met hoge scores en zo kwam de teller na het L1 debuut al meteen op negen winstpunten te staan.

Iolitas
Jill en iolitas (Desperado x San Remo)

Ook een aantal andere leerlingen van Emma presteerden erg goed op deze thuiswedstrijd. Het was vooral het concours van de debuten.
Zo wist Ingrid Moerman met Guapomunde 6 winstpunten te behalen tijdens haar M2 debuut!

Guapo
Ingrid en Guapomunde (Cantos x Quattro)

Nog een debuut was er voor Rachelle Elshout en Emporio in de klasse Z2. Het was nog even zoeken naar de juiste afstemming, maar toch kwamen de galopwissels al mooi uit de verf en klasseerde zij zich met haar aller eerste paard Z2.

Emporio
Rachelle Elshout en Emporio (Leonardo da Vinci x Obeslisk)

In de klasse B reed Sellina Kesslels voor de allereerste keer in haar leven een dressuurwedstrijd. Met de merrie Gotina werden meteen 9 winstpunten behaald en drie eerste en een tweede plaats.

Anton van Reedt Dortland en zijn paard Calypsowald hadden wel wat last van de warmte, maar wisten toch tweemaal het ZZ-Licht te winnen.

Super goed gedaan allemaal!!!


20 mei – Clinic voor het goede doel: Stichting Tegenkracht

De hele maand mei staat in het teken van de stichting tegenkracht, een stichting die sport en fysiotherapie aanbied aan mensen met kanker.
Drie jaar geleden werd bij Emma’s leerlinge Inge Broeken endeldarmkanker geconstateerd. Na een zware operatie in het AMC, waarbij Inge een stoma kreeg, bleek dat er uitzaaiingen in haar onderbuik en longen zaten. Inge werd ongeneeslijk ziek verklaard. Paardrijden, haar passie, zou misschien niet meer mogelijk zijn, zo werd er verteld.

‘Met ondersteuning vanuit het AMC en extreem snel herstel zat ik toch binnen tien weken weer te paard’, vertelt Inge. ‘Tijdens mijn periode van bestraling en chemoradiatie ben ik enorm ondersteund door organisatie Tegenkracht. We zijn nu bijna drie jaar verder: de uitzaaiingen zijn zonder enige vorm van medicatie hetzelfde gebleven. De artsen staan voor een raadsel en wij genieten van ieder moment.’

Om iets terug te doen voor deze stichting zijn Inge en haar man Christiaan een inzamelingsactie begonnen.  Zo veel mogelijk trainers en instructeurs uit de dressuur- spring- en eventingwereld zijn benaderd om les te geven en de opbrengst hiervan te doneren aan de stichting.

Op zaterdag de 20ste was het de beurt aan Emma. Ze gaf tien lessen aan tien zeer verschillende, maar allemaal fanatieke amazones en werd na afloop verrast met een prachtige bos bloemen!

Tegenkracht
Stichting Tegenkracht. Voor sport, tegen Kanker.

Tegenkracht
Nayla , Emma en Jill na de clinic

Tegenkracht
Een mooie bos bloemen van Inge!


6 mei  - Gastles Johan Hamminga

In Woubrugge werd een clinic georganiseerd van Johan Hamminga. Emma was uitgenodigd om hier met twee paarden aan mee te doen en koos voor haar grote Genius en de eveneens 6-jarige Gryco (Olivi x Krack C). Het was flink zweten en Johan zocht alle grenzen op, maar hierna was Emma weer even goed op scherp gezet door haar oude trainer!

Hamminga
Genius in piaffe


30 mei – Amalia concours 2017

De rijvereniging waar Emma lid van is, de Prinsenhofruiters uit Hazerswoude-Dorp, organiseerde ook dit jaar weer het Amalia concours. Een mooie buitenwedstrijd, meestal ook de eerste van het seizoen, waarin leuke prijzen te winnen zijn en daarnaast voor de leden van de prinsenhofruiters in de klassen M1 t/m ZZL ook een plekje in het CHIO Zuid-Holland Cup team.
Emma kwam twee dagen aan de start met haar grote Genius in de klasse Z1. Het waren nog wat groene proefjes, maar toch werden nette scores behaald van 227, 223, 230.5 en 226.5
Dit was goed genoeg om dit jaar weer in het CHIO team opgenomen te worden!!
Leerlinge Ingrid Moerman reed met Guapomunde een geweldige proef op de eerste dag en wist een grote groep M1 overtuigend te winnen met 212.5 punten. Nayla van Nieuwenhuizen werd hier tweede met Loreen met 205.5 in haar debuut in deze klasse.
Anton van Reedt Dortland had de wedstrijd van zijn leven. Nadat hij drie ZZL proeven won en zijn allereerste kür op muziek heel mooi heeft uitgevoerd was ook de overall ZZL prijs voor hem en mocht hij een ereronde rijden voor een volle zaal!

Genius
Kleine Marta uit Spanje bleef een weekendje logeren en ging uiteraard graag mee op concours!

Marta
Marta en Emma onderweg

Genius
Thumbs up na een goede wedstrijd

Anton
Anton krijgt zijn statiedeken uitgereikt door orgnisator Sylvia de Bode


13 april – Weekendje naar CDI Gerona

Om de kleine Marta aan te moedigen vlogen Emma en Violette naar Gerona. Marta kwam hier aan de start in de internationale junioren rubriek met de PRE ruin Zanon.
Pas 15 jaar, maar ze stuurt al handig door de proeven heen met een paard wat aan 1 oog blind is en pas zijn 3e wedstrijd ooit liep. Er werden scores behaald van in de 65%

Martha

Martha


12 maart – Dikke scores voor Anton van Reedt Dortland en Calypsowald

In Nieuwe Wetering heeftde 19-jarige Anton het Z2 fantastisch afgesloten met zijn stoere zwarte Florencio ruin Calypsowald; samen wisten zij tot een score te komen van 231.5 punten in de eerste proef en 225 punten in de tweede. Dit leverde ook nog eens twee eerste prijzen op !
Het mooiste compliment kwam van de jury: Veelbelovende combinatie met uitstraling voor de subtop stond er onderaan het protocol. Nu zal Emma hen verder begeleiden richting het ZZ-Licht.

Calypsowald


4 maart – Inge Broeken wint intermediair I!

Met een nette proef en een score van bijna 66% mochten Inge Broeken en haar mega knappe ruin Cavendish de eerste prijs ophalen in de Intermediair I in Lisse!!

Cavendish

Inge werkt er keihard voor om zichzelf en haar paarden op alle fronten te verbeteren. Dat dit zich ook vertaald in steeds hogere scores en een mooie eerste plaats is meer dan verdiend!
In de training nemen we stap voor stap al wat Grand Prix oefeningen mee en ook hierin maken zij wekelijks progressie. De overstap naar de Zware Tour lijkt steeds dichterbij te komen J

Op dezelfde subtop wedstrijd in Lisse kwam ook Serena Vergunst aan de start met de paarden Uferno en Zigeuner. Met beiden reed zij een nette proef en behaalde respectievelijk 62.79 en 61.86%. De jury complimenteerde haar over de nette afwerking van de proeven en het harmonieuze beeld. Goed gedaan!


1 maart – Nieuwe jonge paarden uit Zweden!

Eerder stonden er al een Diamond Hit, een Fürstenball en een Blue Hors Zack in training van deze Zweedse fokkers. Dit jaar komen er opnieuw twee 3-jarigen van dezelfde stoeterij Caflin AB dressage;
De 3 jarige koffievos merrie High Hope van Sezuan x Quaterback x Roadster. Haar moeder heeft de bronzen medaille gewonnen op de finale van de Mare Performance Test in het Duitse Rasstede.

Eerste dag in Nederland:

High Hope

Naast haar prachtige model, kan ze ook nog eens fantastisch bewegen.
Zie hier een video van haar als veulen: https://www.youtube.com/watch?v=HlOAMh_-1Uw

En de 3 jarige vosruin genaamd Don Unique van Sezuan x Sandro Hit x Donnerhall. Zijn moeder Marbella is de volle zus van de Grand Prix hengst Sieger Hit en de moeder van de hengst Furstenball is ook een volle zus van Marbella.
Als veulen :
Don Unique


21 februari –  Gryco

Vorig jaar Oktober kwam de nu 6 jarige ruin Gryco (Olivi x Krack C) hier op stal en werd Emma gevraagd om hem wat verder door te rijden. Hij was erg wild na de verhuizing en dit uitte zich in explosief gedrag. Zijn talent voor het zwaardere werk maakt het voor Emma echt een uitdaging om hem toch voor elkaar te krijgen. Voorheen was hij op L niveau gereden, maar inmiddels gaat het er al steeds meer op lijken. Wordt vervolgd ….

Gryco


22 januari – Jill Rövekamp in top 5 op regiokampioenschap

Slechts een week na de kringkampioenschappen moesten de B combinaties al pieken op de regio kampioenschappen van Zuid-Holland. Kersverse Kringkampioen Jill Rövekamp kwam hier aan de start met haar Desperado nakomeling iolitas.
In de eerste proef behaalden zij een mooie 5e plaats met 196 en 189.5 punten. De beste 8 combinaties waren door naar de finale. Het werd een lange koude dag, want in de ochtend waren de voorrondes rond 11 uur en in de middag na vieren pas de finale. Er werden geen boxen ter beschikking gesteld en heen en weer naar huis was te ver. Voor de nog geen 4 jarige iolitas was dit een behoorlijke test voor zijn geduld. Gelukkig liet hij zich in de finale toch nog goed zien en klom Jill op naar een derde plaats met 199.5 en 193 punten. Alles bij elkaar opgeteld werd het  een super knappe 5e plek van heel Zuid-Holland!

Jill_Iolitas


19 jan – nieuw paard in training

Het eerste paard uit de J- Jaargang staat in training. Een knappe bruine hengst van Barosso x Krack C zal door Emma worden zadelmak gemaakt. Zijn naam is Just Kidding en hij heeft in december eerste bezichtiging gelopen. Hij liet zich super zien en blonk uit in beweging, maar was jeugdig en miste nog iets maat. Desalniettemin een veelbelovend sportpaard!


14/15 januari -Fantastische Kringkampioenschappen voor leerlingen!

Wat een top begin van het nieuwe jaar. In bijna elke klasse werd een leerling van Emma kampioen of reservekampioen van Kring Noord, Rijn en Gouwe.
De klasse B begon al geweldig; Jill Rövekamp werd verdiend kampioen met haar jeugdige iolitas(v. Desperado), nadat zij ook alle voorselecties al hadden gewonnen.
In het L1 was het Nayla van Nieuwenhuizen met haar elegante merrie Loreen(v. Fürstenball) die het kampioenslint mee naar huis mocht nemen.
Daarna kwam Ingrid Moerman met de reservetitel naar huis in de klasse L2 met haar krachtpatser Guapomunde(v. Cantos).
In de klasse M1 behaalde Yoline Kessels met Gotina de hoogste score, maar vanwege een regel over plaatsingspunten moest zij het toch met het reservekampioenschap doen. Zilver met een dikke gouden rand!
In het Z1 is Rachelle Elshout met Emporio(v. Leonardo da Vinci) altijd een combinatie om rekening mee te houden, maar helaas kon zij deze dag vanwege gladheid het terrein van haar stal niet veilig verlaten en moest zij de kringkampioenschappen aan zich voorbij laten gaan.
Het zelfde probleem had Anton van Reedt Dortland met zijn zwarte Florencio ruin Clip. Hij besloot een uur te wachten tot de zon het ijs had gesmolten, om vervolgens alsnog veilig op wedstrijd aan te komen. Zij werden reservekampioen!
Hiermee is iedereen ruimschoots geplaatst voor de regiokampioenschappen!! Super knap!!


1 januari – De beste wensen voor 2017 !!!!!!!!