----------------------------------------

Dressuur_instructie

-----------------------------------------

Ga naar Nieuws uit 2018

Nieuws - 2019

23 feb – Subtop successen

Op vrijdag 22 februari maakte Bianca Dekker met Dexter (v. Samarant) haar langverwachte debuut bij de subtop in de klasse ZZ-Zwaar te Oud-Gastel. Dit debuut stond al voor vorig jaar oktober gepland, maar omdat Bianca haar schouder brak bij een val van een jong paard werd dit noodgedwongen enkele  maanden uitgesteld. Gelukkig wist ze weer op haar oude niveau terug te klimmen en behaalde de vierde plaats met haar allereerste winstpunt op dit niveau!!

Dexter
Bianca en Dexter

Een dag later reed Ingrid Moerman in Wormerveer haar powerhouse Guapomunde twee maal naar de overwinning in de klasse ZZ-Zwaar !! Hiermee komt de overstap naar de Lichte tour steeds dichterbij. De slipjas kan alvast besteld worden!
Grappig detail is dat Emma dit paard als 3 jarige verkocht aan haar Zeeuwse leerling Bianca Dekker, maar zij werd wat angstig van het soms jolige karakter van Guapomunde en zette hem bij Emma in training om weer te verkopen.  Zo kwam hij 3 jaar geleden bij Ingrid Moerman terecht die wel raad wist met dit paard en samen met hem uitgroeide tot  ZZ-Zwaar winnaar.

Guapo
Ingrid en Guapomunde


20 feb – Waardebon Kep Italia make-over verzilverd

In September won Emma met High Hope de overall prijs voor hoogste totaalscore op het Pluvinel jong talent in Maren-Kessel. Dit betekende dat zij haar helm mocht laten pimpen bij Frans de Weerdt Special Paint Centre in Utrecht.
Het idee was om deze helm precies in dezelfde kleur te laten verven als haar bordeaux rode rijlaarzen. Maar deze waren opgestuurd naar de De Niro fabriek in Italië voor onderhoud en reparatie en het liet even op zich wachten voordat ze weer in Nederland waren.
Deze week was het eindelijk zo ver! Binnen 3 dagen was de helm al klaar om opgehaald te worden en het resultaat is fantastisch mooi geworden!!

Kep


18 feb – Foxy Lady naar Zwitserland

Vorig jaar september was Foxy Lady (Fürst Romancier x Don Frederico) al verkocht, maar ze bleef nog even in training om verder opgeleid te worden en ook omdat in Zwitserland bijzondere import regels gelden voor paarden.
Als 3 jarige maakte Emma haar zelf zadelmak, bracht haar uit op een aantal jonge paarden wedstrijden  en nu na gaat zij een mooie toekomst tegemoet in dit prachtige land! Wij wensen de nieuwe eigenaresse veel plezier met deze talentvolle knappe merrie!!

Foxy
Klaar voor vertrek

Foxy
Lekker op de wei in Zwitserland


9 feb – Genius verkocht

Na een mooie tijd van bijna vijf jaar is Emma haar allereerste eigen paard Genius verkocht. Het is nog steeds wat onwerkelijk maar dit weekend is hij verhuisd naar de stallen van Helen Langehanenberg waar een Australische leerling hem heeft gekocht met het oog op kwalificatie voor Tokyo 2020 bij de para dressuur in grade V. Wij hopen natuurlijk van harte dat dit haar gaat lukken, want als er 1 paard geschikt is om zo’n groot stadion mee binnen te rijden dan is het Genius wel!
Onder Emma groeide hij op van net zadelmak tot een heel stabiel wedstrijdpaard. Hoogtepunten waren het winnen van de CHIO Zuid-Holland cup selecties twee jaar achter elkaar en ook twee jaar kringkampioen en reservekampioen op de regiokampioenschappen, regionale herfstmeeting ook twee keer gewonnen. Het is te veel om op te noemen, maar vooral was hij de afgelopen vijf jaar een heel fijn paard die altijd bereid was om nieuwe dingen te leren en altijd goede zin had om te werken. BEDANKT LIEVE GENIUS HET GA JE GOED!

Genius
Een maand nadat hij als 3 jarige op stal kwam.

Genius
5 jaar later uitgegroeid tot een dressuurkanon !