----------------------------------------

Dressuur_instructie

-----------------------------------------

Biografie

Geboren in Vlissingen op 17 december 1983.

De liefde voor paarden begon toen Emma als 12-jarige vanuit de randstad terug naar de provincie Zeeland verhuisde. Zij deed eerst fanatiek aan turnen, maar kon vanwege haar lengte hier niet in verder, dus werd gekeken naar een andere sport. In de buurt reden veel leeftijdsgenootjes paard en zo was zij ook steeds vaker op stal te vinden. Toen eenmaal de pony Rodeo in beeld kwam, ging alles in een stroomversnelling. In enkele maanden reden ze van de klasse B naar Z dressuur.

Na het behalen van het Atheneum diploma besloot zij definitief om van haar hobby haar beroep te maken. Op meerdere dressuurstallen deed zij de nodige kennis en ervaring op in het rijden en wedstrijd klaar maken van heel veel verschillende type paarden.

In 2010 slaagde Emma Cum Laude voor de Masterclass opleiding aan de NHB in Deurne. Hiermee is zij in het bezit van een instructeurs diploma en een international equestrian trainers paspoort.

Inmiddels is Emma een professionele dressuuramazone die op Grand Prix niveau heeft gepresteerd. Door haar ervaring mag zij elk paard direct op het hoogste dressuurniveau uitbrengen. Onder het item ‘Wall of Fame’ kunt u meer lezen over de paarden waar zij tot nu toe mee in de wedstrijdring is verschenen.

In 2014 is ’Dressuurstal Van Den Hooven’ gestart en sindsdien rijdt Emma paarden voor verschillende eigenaren uit binnen en buitenland. Daarnaast geeft zij veel les aan fanatieke wedstrijdamazones en verkoopt dressuurpaarden van zadelmak tot en met Grand Prix klaar.

Een jaar na de start van haar eigen bedrijf verscheen zij ook weer in de wedstrijdring en werd meteen kampioen van Zuid-Holland!

Het stukje verkoop is de afgelopen twee jaar flink gegroeid en inmiddels heeft Emma paarden verkocht naar onder andere Amerika, Zwitserland, Australië, Frankrijk en Zweden.